Untitled Document Kommunikation

Superkrafter

OBM

Ledarskap

Medarbetarskap

4F - Förändring

Utbildning

Projekt

Ledarskap

Utvärdering

Handledning

Specialistutb

Twitter/Blogg

Länkar/Läsning

Media

Referenser

Vem är jag?

Kontakt

 

 

Organizational Behavior Management

Från Psykologlinjen har jag utbildning i kognitiv beteendeterapi, KBT. KBT har visat sig vara en framgångsrik behandlingsmetod för psykologiska problem.

Jag använder mig av samma förhållningssätt och verktyg när jag arbetar med ledarskap och kommunikation.

Internationellt kallas det forskningsområde som tillämpar samma inlärningspsykologiska teorier och metoder som KBT inom arbetslivet för Organizational Behavior Management, OBM.

Jag har använt mig av OBM på olika sätt under mina år som konsult. De senaste åren har fler uppmärksammat OBM och jag har utbildat konsultkolleger i ämnet. Intresset beror på att många är trötta på metoder som sällan leder till verklig förändring.

Organisationsförändring, värderingsarbete med mera leder inte alltid till den förändring man förväntade sig. OBM tar vid där dessa metoder slutar och ger det där sista steget som leder till faktisk förändring.

Hösten 2008 startade jag landets första av Sveriges Psykologförbunds Specialistråd godkända specialistutbildning i OBM för psykologer och andra konsulter. Verktygen är lätta att förstå men förvånansvärt svåra att tillämpa då de sklijer sig mot hur de flesta tänker kring människor och deras beteeden.

Mer info om specialistutbildning hittar du på OBMutbildning.se.

Jag skrev den första boken om OBM på svenska 2009, sommaren 2013 kom den andra upplagan ut.

OBM upplaga 1 - 2009    OBM upplaga 2 - 2013

Istället för en tredje upplaga blev det en helt omskriven ny bok som kom ut våren 2019. Den ersätter ovanstående som grundbok för OBM. Den blev utsedd till Årets projektledarskapsbok 2020. Ett smakprov på den finns här Smakprov.

   OBM upplaga 2 - 2013